Další žhavý konkurent pro Roadster Tesla, tentokráte z Japonska!

Dokáže Tommykaira ZZ EV potrápit i Teslu Roadster, které se dočkáme již za 4 roky? | foto: Tommykaira

Nedávno jsme vám přinesli článek o připravovaném konkurentovi vozu Tesla Model S a Tesla Roadster. Jedná se o nový a o první automobilový projekt čínského internetového gigantu LeTV. Nyní vám přinášíme informace o dalším voze, který by mohl ohrozí budoucí Teslu Roadster.

V roce 2010 založila skupina absolventů univerzity v Kyoytu společnost s názvem GLM (Green Lord Motors). Společnost se měla zabývat vývojem komponent pro elektromobily. Tehdy pravděpodobně ani jeden ze zakladatelů netušil, že jejich společnost se jednoho dne stane jedním z nejvýznamnějších dodavatelů při výrobě tamních elektromobilů.

GLM dokonce nedávno dokázala vyvinout zcela novou platformu, která nabízí podobný výkon i jízdní vlastnosti jako vůz Tesla Roadster. Této platformy se okamžitě ujala japonská společnost Tommykaira.

Díky spojení těchto dvou firem nyní můžeme na přiloženém videu sledovat úchvatný a čistě elektřinou poháněný roadster s názvem Tommykaira ZZ EV. Na první pohled je jasné, že designeři se jistě nechali inspirovat slavnými vozy Lotus, ale i dalšími oblíbenými sporťáky.

Atraktivní design ale není jediné lákadlo tohoto elektromobilu. Tím dalším a možná i hlavním je výkon dosahující hodnoty 300 koňských sil. Ale stejně jako každá mince má i ZZ EV svou stinnou stránku. Tou je především dojezd. Pokud si totiž koupíte vůz v přepočtu za tři čtvrtě druhého milionu je jasné, že od vozu očekáváte na jedno nabití dojezd při nejmenším 200 km. O tom si v případě tohoto japonského vozu můžete nechat jen zdát. Výrobce totiž prozatím uvádí, že vůz na jedno nabití dokáže ujet pouhých 120 km.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy