Nissan hodlá postavit 17 kusů zběsilého crossoveru, o co se jedná?

Dnes byl představen Nissan Juke-R druhé generace | foto: Nissan ČR

Není to zas tak dávno, co japonský Nissan představil brutalitu na 4 kolech se jménem Juke-R 2.0. Tehdy to vypadalo, že se bude jednat o pouhý koncept, jenže nové zprávy naznačují, že automobilka chystá jeho výrobu.

Podle samotného Nissanu je v plánu výroba celkem 17 kusů šíleného Juku-R 2.0 a každý z nich má stát 590 tisíc dolarů! Jeho premiéra se odehrála na letošním festivalu Goodwood Festival of Speed a konečný počet vyrobených vozů se může ještě změnit. Tak či tak, exluzivita je díky vysoké ceně zřejmě plně zaručena.

Tato ostrá verze si vypůjčila twin-turbo šestiválcový 3,8-litrový motor z kupé GT-R Nismo, takže vůz nabízí výkon 600 koní a 652 Nm točivého momentu. Stálý pohon všech kol je samozřejmostí a zrychlení z 0-100 km / h se má uskutečnit do 3,7 sekundy. Maximální nejvyšší rychlost pak činí 257 km / h, což je na malý crossover více než dost.

O tom, zda se nakonec dostane nějaký ten kousek i na evropský trh, to se výrobce nezmiňuje, zřejmě tak bude záviset na poptávce, která je podle aktuálních zpráv ne zrovna malá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy