Budoucí SUV od Lotusu si vezme inspiraci v extrémním supersportu

Lotus 3-Eleven se své premiéry dočkal na Festivalu rychlosti v Goodwoodu. | foto: Lotus Media Centre

Vozy segmentu SUV jsou většinou supersportům podobné stejně jako plejtvák delfínovi. Lotus to ale se svým budoucím modelem plánuje změnit.

Lotus touží po tom, aby se z výrobce sportovních vozů stal automobilkou s masovými prodeji. Za svůj vzor si vzalo Porsche, které své prodeje v minulosti několikrát znásobilo přivedením na trh SUV Cayenne.

Lotus tak již delší dobu spolupracuje s čínskou společností Goldstar na svém prvním SUV. To by mělo být v roce 2020 uvedeno na čínský trh a následně i na evropský.

Britský server CarMagazine nyní přichází s detailnějšími informacemi od samotného generálního ředitele Lotusu, Jean-Marc Gales. Ten uvedl, že nové SUV si bude brát inspiraci pro design svého exteriéru u nedávno představeného okruhového speciálu Lotus 3-Eleven. Na vozu prý také uvidíme designérský odkaz na vůz Elite z roku 1974 a na další slavné Lotusy.

Gales také potvrdil že vůz bude o 200 – 300 kilo lehčí, než současné Porsche Macan (Macan váží zhruba 1 900 kg). Což je také důvod, proč se bude prý Lotus při jízdě chovat zcela odlišně, než ostatní vozy SUV.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy