Pick up od Mercedesu nebude pro vidláky, ale pro boháče

Nový Pick up od Mercedesu nebude pro zemědělce, ale pro bohaté, kteří prostě místo „Géčka“ chtějí něco s korbou.

„Náš pick-up bude 100% Mercedes, tedy prémiový produkt, který nabídne perfektní interiér, kvalitní materiály, skvělé jízdní vlastnosti a úsporné a výkonné agregáty“ hlásá Mercedes. Není divu, že se chce odlišit. Navary, Rangery, Amaroky a Hiluxy jen tak neporazí. Zavedené modely ve své třídě je těžké porazit, zvlášť, pokud je konkurence velmi silná a to v oblasti užitkových pick-upů je.

Proto Mercedes neudělá nic složitého. Jen založí novou kategorii segmentu. Tedy luxusní pick-upy. Navzdory tomu, že se má jednat o luxusní auto, bude stát na základech Nissanu Navara. Velikostně má být dosti podobný. Napřímo totiž zástupce Mercedesu sdělil, že „nový pick-up  nebude konkurovat modelům Ram nebo Raptor“.

Od Nissanu Navara se bude lišit především designem, bude splňovat kritéria a požadavky zavedené v prémiovém segmentu, čemuž bude odpovídat i cena. Ta bude výrazně vyšší než u podobně velké Navary, Amaroka a Fordu Ranger.

Žádné technické specifikace zatím nejsou k dispozici a tak můžeme jen vést debatu nad úvahou, který motor si pro nový model Mercedes připraví. Jako nejpravděpodobnější se jeví třílitrový vznětový šestiválec z modelu GLE 350 d.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy