Subaru Forester dostalo pár vylepšení, přibyly hlavně bezpečnostní systémy

Subaru Forester | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Subaru Forester pro rok 2016 dostalo alespoň na trhu v USA nové bezpečnostní systémy v čele se systémem EyeSight.

Automobil nabídne cenu 22.395 dolarů a ve Spojených státech půjde do prodeje koncem tohoto roku. Vzhledem k tomu, že současná generace byla nedávno přepracována, změny zahrnují jen nový infotainment systém Starlink s displejem o rozměru 6.2 nebo 7.0-palce.  

Ještě víc důležité jsou však balíčky s názvy Safety Plus a Security Plus. Ty obsahují systémy nouzového volání v případě nehody, upozornění na možnou nehodu, vůz se sám přihlásí o potřebnou údržbu a se bude moci dát aktivovat na dálku klakson. Pokud se kolem auta bude pohybovat někdo podezřelý, Forester na to svého majitele upozorní skrze mobilní aplikaci.

Největší novinkou je u amerického Foresteru systém EyeSight, který byl doposud dostupný jen u modelu Outback.  Tento systém jsme vám zde již jednou představovali, ale opakování je matkou modrousti. EyeSight pracuje na bázi dvou stereo kamer, které ve spojení s adaptivním tempomatem a systémem nouzového brzdění zasáhnou při hrozbě kolize. Systém funguje jako lidské oči, sleduje například brzdová světla před vámi jedoucího automobilu a podle jeho rychlosti upravuje to vaší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy