Range Rover Sport HST dostal motor výkonem 380 koní

Britská společnost Land Rover se v posledních dnech dostává na automobilové portály celkem často. Dnes tomu není jinak, protože představil nový Range Rover Sport HST.

Vůz si svou premiéru odbude příští týden na autosalonu v New Yorku a jedná se vlastně o "slabší" provedení SVR. I proto je HST  dodáváno s přeplňovaným šestiválcem o objemu 3,0 litru a výkonem 380 koní. To je o 40 koní víc než co nabízí Range Rover Sport 3,0 l V6 Supercharged.

Provedení HST dostane balíček doplňků Stealth a černou střechu Santorini Black. Vizuálně jej rozpoznáme i podle unikátních kol z lehkých slitin o velikosti 21 palců. Kola mají tmavě šedou saténovou povrchovou úpravu a ukrývají vylepšené brzdy s červenými třmeny. Za příplatek nabízí Land Rover větší 22-palcovou sadu kol.

Ještě důležitější je, že inženýři kompletně přepracovali podvozek, aby zlepšili zážitky z jízdy. K dispozici je také speciálně naladěný systém pohonu Terrain Response s dynamickým režimem. Ten přitvrdí odpružení a elektrický posilovač řízení.

V kabině jsou dvoubarevná sedadla z kůže Oxford, výplně dveří jsou z ebenového dřeva, nechybí ani hliníkové dekory a loga HST. Land Rover oznámil, že Range Rover Sport HST bude k dispozici na objednávku od příštího měsíce, zatím za nezveřejnou cenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy