Peugeot 208 (2015) - pozměněný design a speciální výroční edice

Francouzská automobilka Peugeot představila v těchto dnech v Ženevě decentě přepracovaný model 208.

Skoro nejprodávanější model společnosti vstoupil do prodeje už před třemi lety, takže nastal čas pro facelift. Peugeot aplikoval jen drobná vylepšení, která se dotkla předních světlometů, masky chladiče a mřížky. Krom toho, zadní nárazník získal nové mlhové světlo, zatímco zadní koncová světla dostala techniku LED diod. V kabině je nově sedmipalcový dotykový displej informačního systém (s podporou funkce MirrorLink), pozměněný kůží potažený volant a plášť přístrojové desky je z lepších materiálů.

Ještě důležitější je, že Peugeot již brzo nabídne edici 208 GTi 30th Edition. Ta slaví 30. let výročí modelu 205 GTI a jedná se o sportovnější verzi klasického GTi. Tato edice nabídne 18-palcová kola, snížené odpružení, sportovnější sedačky a turbomotor o objemu 1,6 litru s  výkonem 208 koní. K dispozici bude i mírnější verze GT Line, která zkombinuje sportovní akcenty GTi s obyčejnými motory z řady 208.

Peugeot začne s prodejem omlazeného 208 od poloviny letošního června a bude k dispozici s těmito motory: 1,0 litrový PureTech s výkonem 68 koní, 1,2-litrový PureTech se 82 a 110 koňmi a a 1,6 litrový motor THP s výkonem 165 a 208 koní. V naftové nabídce se objeví jednotka 1,6 BlueHDi s výkony 75, 100 a 120 koní. V závislosti na volbě motoru nabídne Peugeot pěti a šesti stupňovou manuální převodovku, za příplatek si zákazník bude moci navolit šestistupňový automat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy