Porsche představilo nejostřejší Cayman s přízviskem GT4

Po několika týdnech napínání se nám včera představilo nejostřejší Porsche Cayman v řadě. Je jím verze GT4, která nabídne vysoký výkon a "okruhové" vlastnosti.

Nová verze GT4 byla dlouho očekávána fanoušky značky, ti se nyní dočkali a mohou už pomalu začít odčerpávat ze svých bankovních kont sumu 85,779 Eur. Tolik totiž stojí základ Caymanu GT4, na oplátku budou zákazníci odměněni ostrým autem s 3,8-litrovým motorem o výkonu 385 konía s 420 Nm točivého momentu. Výkon půjde na zadní nápravu výhradně přes šestistupňovou manuální převodovku.

Tento hardcore Cayman potřebuje jen 4,4 sekundy ke sprintu z 0 na 100 km / h a pouhých 14,5 sekundy ke zrychlení na hodnotu 200 km / h. Maximálka je nastavena na 295 km / h a o bezpečné zastavení se postará výkonný brzdový systém z nového 911 GT3. Karoserie dostala v rámci lepší aerodynamiky větší větrací otvory, svalnatější nárazníky, spoilery a pevné zadní křídlo.

Podvozek je snížen o 30 mm a  díky všemu výše zmíněnému dovedlo Porsche Cayman GT4 zajet jedno kolo na Nürburgringu za 7 minut a 40 sekund. O tom, kdy se nové GT4 dostane do prodeje, zatím nepadlo ani slovo, podle spekulací ho můžeme očekávat nejspíše ještě než začne léto.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy