Porsche 911 GT3 RS dostane 500 koní a 4.0-litrový šestiválec

Na internet unikl interní dokument odhalující všechny šťavnaté technické specifikace očekávaného Porsche 911 GT3 RS.

Nadcházející Porsche 911 GT3 RS bude mít výkon 500 koní, který poskytne nově vyvinutý šestiválec o objemu 4,0-litry. Motor generuje maximální točivý moment 460 Nm a bude pracovat výhradně se sedmistupňovou automatickou převodovkou PDK. Ta vyšle veškerou sílu na zadní nápravu a aby byl výkon co nejlépe přenesen, auto dostane systém Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) s elektronicky řízeným zadním diferenciálem.

Provedení GT3 RS je ve srovnání s 911 GT3 o 50 mm širší vpředu a o 30 mm vzadu. Ve standardu dostane zadní 21-palcová kovaná kola, vepředu budou nasazena o palec menší ráfky. Dostatečný brzdný výkon zajistí šestipístkové třměny vpředu a čtyřpístkové vzadu. Ty spolupracují s vrtanými karbön-keramickými kotouči o rozměru 380 mm.

Karoserie je vyrobena z hliníku a ocele, oproti tomu zadní víko, křídlo a sedačky jsou vyrobeny z uhlíkových vláken, která jsou vyztužená plastÿ. Z hliníku jsou vyrobeny i kapota a střecha. Boční okna jsou budou vyrobena z polykarbonátu.

K plnému odhalení by mohlo dojít již příští týden na autosalonu v Ženevě, ale Porsche své fanoušky může napínat a auto ukázat až v září na výstavě IAA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy