Polestar pilně pracuje na vývoji ostré verze Volva XC90

Druhá generace Volva XC90 je již v prodeji, zájem o něj je velký ale stále se najde dost velký počet fanoušků, kteří nejsou spokojeni.

Důvodem je to, že v nabídce se má časem objevit silná verze XC90 Polestar, což v rozhovoru pro britský časopis Auto Express potvrdil viceprezident Volva Michaela Fleiss. Ten řekl, že divize Polestar vyvíjí dvě žhavější verze modelu XC90, které budou poháněny motory D5 a T6. Připomínáme, že verze T6  má přeplňovaný benzínový motor s výkonem 320 koní a točivý moment 400 Nm.

Vrcholem nabídky se však stane verze T8 plug-in hybrid s kombinovaným výkonem 400 koní a 640 Nm točivého momentu. Vzhledem k tomu, že Polestar pracuje na motoru D5, je třeba zmínit, že ve svém základu poskytuje twin-turbodiesel motor výkon 225 koní a točivý moment 470 Nm. Kromě stále výkonnějších motorů pracuje Volvo i na lepšímn podvozku.

Nové XC90 Polestar tak bude těžit z podvozku se sníženou světlou výškou a sportovními tlumiči. To zvyší stabilitu v zatáčkách a sportovněji vypadající karoserie dodá auto správný šmrnc. S instalací motorů se taktéž objevila zpráva, že Volvo hodlá pro efektní zvukový doprovod v kabině, instalovat zvukový syntezátor motoru, takže možná očekávejme další vůz s umělým zvukem motoru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy