Ferrari uvádí model F12 Berlinetta v edici Tour de France 64

Ferrari představilo na přehlídce Dream Cars Show v Bruselu speciální verzi supersportu F12 Berlinetta. Ta nese označení Tour de France 64 a jak název napovídá, model se vyrobí nejspíše jen v počtu 64 kusů.

Limitovaná edice F12 je nejnovějším výtvorem značky a vzdává hold týmu Ecurie Francorchamps a historickému modelu 250 GTO. Právě v něm v roce 1964 vyhráli jezdci Lucien Bianchi a Georges Berger slavný závod Tour de France Automobile. Aby byl historický odkaz co nejpřesnější, vůz dostal totéž lakování, jako jeho slavný předchůdce.

Speciální  Ferrari F12 Berlinetta proto dostalo stříbrný lak karoserie Argento Auteil s třívrstvým žlutým pruhem, který se táhne přes kapotu. Interiér má kožená sedadla Mahagoni, ručně šité koberce a čalounění zavazadlového prostoru z jemné látky Mycro Prestige, Ta je měkká, lehká, vodoodpudivá a prodyšná. Přístrojová deska dostala dekory z v hliníku a nechybí ani žluté detaily na klikách dveří.

Zda se dostalo na úpravy motoru, to zdroj nepotrvdil, ale pokud ne, pod kapotou je standardní motor s objemem 6.3-litru s výkonem 730 koní a točivým momentem 690 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy