BWM 2 Cabrio - větší, silnější a svůdnější

BMW 2 | foto: BMW Group

BMW pokračuje v rozšiřování nabídky. Nyní představuje nejmenší kabriolet, který se začne prodávat v únoru a svou premiéru si odbude na pařížském autosalonu.

 

BMW 2 Cabrio přímo navazuje na BMW 1 Cabrio, které patřilo mezi úspěšné modely automobilky. O Otevřenou verzi malého BMW měli zájem zákazníci po celé Evropě. Nová generace celkově narostla. Délka se zvětšila o 72 mm, šířka o 26 mm, rozvor o 30 mm a rozchod. Změny by měly přispět k lepším jízdním vlastnostem a to především k lepší ovladatelnosti.

BMW se věnovalo také zvýšení torzní tuhosti. Díky inovacím, novým materiálům a technickým řešením je torzní tuhost o 20% vyšší, než u předchůdce. Opět bude nabízen jen s plátěnou střechou, která se složí do zavazadlového prostoru za 20 sekund a to do rychlosti 50 km/h.

Zavazadlový prostor přitom nabídne základních 335 litrů objemu. Pokud stáhnete střechu, k dispozici bude dostatečných 280 litrů. Samozřejmě je k dispozici nárůst prostoru při sklopení zadních sedadel.

Nabídka motorů čítá čtyři agregáty. Jeden vznětový, tím bude dvoulitr s výkonem 140 kW. A tři zážehové. Dvoulitrový čtyřválec s výkonem 135 kW a 180 kW. Nejsilnějším v nabídce bude třílitrový šestiválec s výkonem 240 kW. A ponese označení M235i.

Standardně budou spojeny s šestistupňovým manuálem. Za příplatek bude k dispozici nejmodernější osmistupňový automat s možností sekvenčního řazení pádly pod volantem.

Zdroj: BMW

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy