Mazda MX-5 konečně venku!

mazda mx-5 | foto: Mazda Europe

Mazda konečně odhalila novou čtvrtou generaci Mazdy MX-5. Už předem můžeme říci, tohle je nástroj pro zábavu velkých kluků, nikoliv městský autíčko pro ženy.

Od svého počátku byla Mazda MX-5 symbolem malého, obratného a hravého sporťáku, který měl tak akorát síly a mnohé řidiče svými jízdními vlastnostmi očaroval. To se však nemohlo říci o designu. Ten byl velmi usedlý až trochu uhlazený, vhodný pro roadster pro ženy. Proto se mnohdy setkal s výraznou kritikou, která sportovní charakter MX-5 zesměšňovala.

Naštěstí s novou generací dochází ke změně. Designeři konečně pochopili, jak má vypadat sportovní roadster a nadělili mu ostré křivky. Dravá přední maska s šípovitými světlomety a okřídleným M ve znaku jasně hlásá do světa, že nejde o kde jaké auto, ale o pravé sportovní náčiní.

Pod kapotu budou pracovat dva agregáty. Jeden s objemem 1,6 litru druhý bude dvoulitr shodně budou disponovat technologií Skyactiv-G a výkonem 105 respektive 165 koní v případě dvoulitru. Pokus si myslíte, že je to málo, tak ještě uvedeme hmotnost. Mazda MX-5 mezigeneračně shodila 100 kg, ve výsledku tak je hmotnost 900 kg (bez řidiče), takže 105 nebo 165 koní jistě postačí.

Zdroj: Mazda

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy