Aston Martin brzy chystá uvedení verze V12 Vantage S Roadster

Britský Aston Martin oficiálně představil novou verzi Vantage S v provedení Roadster.

Dle automobilky se jedná o nejrychlejší a nejsilnější roadster k dnešnímu dni, jaký kdy Aston Martin bude vyrábět. Vůz jde ve stopách V12 Vantage S Coupe, takže i otevřená verze přebírá komponentykaroserie z uhlíkových vláken a černé nebo titanově stříbrné akcenty. Provedení Roadster má také agresivní mřížku chladiče, která čerpá inspiraci z konceptu CC100 Speedster. V interiéru se objeví černé doplňky z uhlíkových vláken, mezi něž se zařadí dveřní kliky z uhlíkových vláken a nebo černé pedály z lehkých slitin.

O pohon se postará 6,0-litrový motor V12, který podá výkon 565 koní a 620 Nm točivého momentu. Motor je napojen na sedmistupňovou převodovku SPORTSHIFT III, která umožňuje vozu zrychlit z 0-100 km/h za 3,9 sekundy,  maximální rychlost pak činí 323 km / h. Když už mluvíme o výkonu, V12 Vantage S Roadster má adaptivní systém tlumič a třístupňový systém ESP. K dispozici budou na přání uhlíkovo keramické brzdy a speciální sportovní režim, který změní odezvu škrticí klapky, rychlost převodovky a celkově se přiostří charakter vozidla.

Aston Martin V12 Vantage Roadster S půjde do prodeje koncem letošního tohoto roku a jeho cena bude oznámena až těsně před uvedením. 

Zdroj: Aston Martin

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy