Jeep dodatečně dolaďuje u Cherokeeho devítistupňové převodovky

Jeep se při uvedení nového Cherokeeho chlubil tím, že jako jeden z prvních ve svých vozidlech nabízí devítistupňovou převodovku, ta však ale není tak funkční jak se zprvu zdálo..

Devíti rychlostní automatická převodovka ZF se u Jeepu Cherokee dočkala potíží už minulý rok, kdy se její možná instalace na přání zákazníků musela pozdržet o dva měsíce, a to kvůli finálním dolaďovacím procesům.  Zdá se však, že problémy stále nekončí a Jeep bude muset zpětně provést kalibraci softwaru na více než 100.000 kusech vyrobených do 5. května letošního roku. 

Proces bude zahrnovat přeprogramování softwaru, jenž v servisu zabere přibližně pět minut,  u některých vozů však bude nezbytné důkladnější zásah do elektroniky a ten už s vyžádá klidně i více jak hodinu práce. Jeep se zkrátka chce ujistit, že už několikátá změna převodovky bude fungovat konečně správně a zákazníci si oddychnou.  Samozřejmě platí, že veškeré servisní úkony jdou na účet Jeepu, zákazník má vše zdarma. 

Jeep Cherokee vstoupil do prodeje v říjnu roku 2013 a od té doby přibližně 30 majitelů podalo stížnost k americkému institutu NHTSA, ve které uvedli, že jejích devítistupňová převodovka a také motor nepracují správně a s vozem se téměř nedá jezdit. 

Zdroj: Jeep

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy