Mercedes-Benz C-class kombi je venku!

mercedes-benz c | foto: Mercedes-Benz

Větší a praktičtější Mercedes-Benz C-class oficiálně přichází. Čtvrtá generace nejprodávanějšího modelu německého výrobce automobilů Mercedes-Benz konečně ve verzi kombi.

Kombík má velmi podobný design jako sedan, až od B-sloupků dochází ke změně. Celkově měří 4702 mm, to je o 96 mm více než menší sedan. O 80 mm se prodloužil i rozvor, který je výsledně 2840 mm dlouhý. Z tohoto navýšení rozměrů těží nejvíce cestující na zadních sedadel, kteří si polepší o výrazných 45 mm, které pocítí převážně v oblasti prostoru na kolena. 

Logicky byl navýšen i prostor pro zavazadla. Ten narostl na výsledných 490 litrů. Po sklopení sedadel je k dispozici 1510 litrů. Pro srovnání, BMW 3 kombi má objem 495 litrů, po sklopení sedadel 1500.

Zadní sedadla jsou rozděleny v poměru 40/20/40, zatímco předchozí generace měla dělení 60/40. Zároveň i skládání je daleko komfortnější. Sedadla lze skládat elektricky, čili bez jakékoliv námahy. Snadné je i ovládání pátých dveří. Velmi užitečný je systém Hands-Free Acess, který umožňuje otevření zavazadlového prostoru, pouhým mávnutím nohou pod nárazník vozu.

Paleta motorů zůstává totožná s tou u karoserie sedan. Zároveň se spekuluje o hybridních verzích a nově také o šestiválci. K jejich příchodu na trh by mohlo dojít již příští rok. Zatím jsou však tyto informace stále nepotvrzeny.

Zdroj: Autocar


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy