Peugeot 208 Like special edition - lepší dvěstěosmička zatím jen pro Francii

Francouzské automobilky se poslední dobou činí a po Citroenu, který uvedl na trh omlazený model DS3, se představil i Peugeot, jenž pro změnu uvedl speciální edici vozu 208.

Ta bude zpočátku k dispozici pouze ve Francii, ale s postupem času se s největší pravděpodobnostní dostane i na další evropské trhy. Limitovaná edice bude k dispozici v obou karosářských variantách, tedy jako tří-a pětidveřová verze, přičemž klienti budou mít na výběr hned z několika nových odstínů karoserie (Rouge Rubi, Noir Perla Nera, Bleu virtuel, Gris Aluminium a Blanc Banquise).  Bez ohledu na zvolený lak karoserie se vůz dočká bílých litých kol a dalších barevných detailů, jako jsou barevně odlišené kryty zpětných zrcátek a mřížka chladiče.

Interiér získal  bílý a modrý motiv, jenž najdeme na obložení dveří,  na hlavici řadicí páky a ovladačích klimatizace. Ve výbavě speciálního Peugeotu 208 se standardně ocitne systém pro monitorování tlaku v pneumatikách, automatická klimatizace, přípojka pro USB / AUX, audiosystém Pioneer a adaptivní tempomat. Šestice airbagů a systémy ABS a ESP jsou v dnešní době samozřejmostí a už moc nepřekvapí. 

Pod kapotou se ocitne 1,0-litrový benzínový motor PureTech s výkonem 68 koní, na výběr bude dále i 1,4-litrový dieselový motor o stejném výkonu. Oba jsou spojeny s 5-stupňovou manuální převodovkou. Ceny ve Francii za tuto speciální edici Peugeotu 208 startují na částce 10 490 Eur za verzi s benzínový motorem. 

Zdroj: Peugeot

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy