Porsche plánuje pětidveřové Cayenne Coupe

Porsche Cayenne | foto: Autocar

Nový sportovně užitkový vůz od Porsche doplní klasické Cayenne. Stane se tak jedním ze sedmi nových SUV z koncernu VW. Výroba více karosářských variant Cayennu byla omezena, kvůli kapacitě závodu v Lipsku.

Porsche plánuje rozšířit svou Cayenne „rodinu“. Dalším, po pětidveřovém SUV, bude stylové čtyřdveřové kupé, které bude cílit na zákazníky, kteří se poohlížejí po BMW X6, Mercedes-Benz MLC nebo Range Rover Sport.

Cayenne Coupé, bude další sportovní alternativa ke klasickému Cayennu. Od něho si převezme řadu zážehových, vznětových motorů, stejně tak i plug-in benzino-elektrickou a dieselo-elektrickou hybridní pohonnou jednotku. Další techniku bude mít i od koncernu VW. Především podvozkovou platformu MLB, na které bude postaveno již brzy celkem 7 nových SUV.

Předběžně je naplánováno, že se Cayenne Coupé dostane na trh v roce 2018. Přijde tak ruku v ruce s novou generací Cayennu, která se chystá na ten samý rok. Cayenne Coupé bude přibližně o 15 až 20 procent draší, než je aktuální Cayenne. Příjemnou zprávou je, že se počítá i s verzí Turbo S, která bude mít dvojitě přeplňovanou „véosmičku“ s výkonem přes 550 koní.

Zdroj: AutoCar


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy