Volvo V60 Plug-in Hybrid nyní také ve verzi R-Design

Švédské Volvo V60 Plug-in Hybrid bylo včera oficiálně uvedeno i se sportovním paketem R-Design, jenž má více oživit tuto hybridní verzi a dodat jí více agresivity.

Tento model se ve verzi R-Design chlubí typickým větším předním nárazníkem, jinou mřížkou chladiče, zadním difuzorem a litými 18-palcovými koly Ixion. V interiéru nabídne vůz kožená sportovní sedadla, hliníkové nášlapy pedálů či speciální koberečky.

Stejně jako sériové Volvo V60 Plug-in Hybrid, i edice R-Design nabídne pod kapotou přeplňovaný zážehový 5-válec s objemem 2,4-litru, jenž produkuje výkon 215 koní a 440 Nm točivého momentu. Výkon posílá motor na přední kola přes šestistupňovou automatickou převodovku. K dispozici je také elektrický motor s výkonem 70 koní a 200 Nm, ten pro změnu pohání zadní nápravu a spolupracuje se 11,2 kWh lithium-iontovými bateriemi, umístěnými pod podlahou zavazadlového prostoru.

Tento model je již k dispozici na objednávku prozatím ve Velké Británii, kde to stojí 51.675 liber, první vozidla se však k zákazníkům dostanou až letos v srpnu.

Zdroj: Volvo

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy