Audi nevylučuje výrobu hardcore modelu RS1

Audi pilně pracuje na rozšiřování nabídky svých modelových řad a nyní se objevila zpráva, že prý není vyloučena ani superrychlá verze s označením Audi RS1.

Nedávno totiž Audi představilo rychlou dvojku Audi S1 / S1 Sportback, ale pro někoho to je stále málo a očekává od automobilky opravdové vzrušení, které by právě RS1ka mohla přinést. Návrhář verze S1, Frank Gruner, prohlásil, že si vedení počká na reakce a úspěšnost slabších verzí S1 a S1 Sportback a podle toho se uvidí, zda se Audi rozhodne vyrábět i nejrychlejší verzi.

Asi není potřeba dodávat, že Audi RS1 by bylo o dost silnější než Audi S1, které už teď disponuje výkonem 231 koní a 370 Nm, za což vděčí zážehovému čtyřválcovému motoru o objemu 2,0 litru TFSI. V případě, že bychom se opravdu dočkali RS1, pod její kapotou bychom dle spekulací mohli spatřit zážehový dvoulitr s výkonem kolem 256 koní. 

Zatím je však  nutní vyčkat, jak si povedou v prodejích verze S1 a S1 Sportback, pak teprve vedení rozhodne, zda se má smysl pouštět do vývoje dalšího siláka a nebo bude klientům postačovat 231 koňová Audi S1, která díky své lehké váze a velkému výkonu dokáže zatopit i mnohem silnější konkurenci.

zdroj: Audi

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy