Opel Adam Rocks - Malý drsňák přijíždí

Opel představil světu první snímky zcela nové varianty malého městského modelu Adam, která nese dobrodružné označení Adam Rocks. Tato „terénní“varianta půjde do prodeje letos v létě a vůz má nabídnout ještě větší porci zábavy než tomu bylo doteď.

Samotný koncept vozu se představil minulý rok na autosalonu v Ženevě¨a teprve dnes je jisté, že se jej opravdu dočkáme.  Oproti své normální verzi je provedení Rocks o 15 milimetrů vyšší a na voze je vidět bohaté oplastování. K tomu se přidala i nová, elektricky ovládaná plátěná stahovací střecha Swing Top.

Nový Opel Adam Rocks může být v jednom z osmnácti laků karoserie a s 9 barevnými kombinacemi stahovací střechy. To je opět známka toho, že model Adam Rocks bude i nadále „stavebnicí“ a potkat na silnicí ten samý kousek bude téměř nemožné. 

Krom plastů byl samozřejmě vůz vybaven vylepšeným podvozkem, lepšími tlumiči  a přepracovanou geometrií zadní nápravy.  Adam Rocks dostane pod svou kapotu zcela nový tříválcový turbomotor o objemu 1.0 litru EcoTec, jenž bude dostupný ve dvou výkonových specifikacích (výkon 90 a 116 koní). 

Díky přítomnosti systému Start/Stop a nové 6-ti stupňové převodovce slibuje výrobce kombinovanou spotřebu 4,3 litru na 100 Km.

Zdroj: Opel, Worldcarfans.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy