Škoda Superb a Combi: zahájení výroby

škoda superb | foto: Archiv AutoRoad.cz

Faceliftové verze modelů Superb a Combi dnes začnou sjíždět z výrobních pásů závodu v Kvasinách

Dnešní den je pro mladoboleslavskou automobilku dalším historickým milníkem. Počínaje dneškem byla zahájena výroba modernizovaných vozů Superb a Combi. V pořadí čtvrtá novinka letošního roku, Škoda Superb, představená v dubnu, se bude spolu s karoserií Combi vyrábět v českých Kvasinách, vzdálených co by kamenem dohodil od Rychnova nad Kněžnou, jednom ze tří republikových závodů.

Těmi zbylými jsou samozřejmě Mladá Boleslav a Vrchlabí, cizinu nepočítaje. V souvislosti se zavedením výroby prohlašuje člen představenstva společnosti ŠKODA za oblast výroby a logistiky Michael Oeljeklaus: „Všichni pracovníci z oblastí výroby, plánování, výroby nářadí a logistiky příkladně táhli za jeden provaz a úspěšně zvládli už čtvrtý letošní náběh nového modelu.“

S nutnou modernizací továrny souvisí nové vybavení v montážní a svařovací hale. Nové jsou logistické procesy, zkušební zařízení a další.

Kvasiny, aktuálně zmodernizovaný závod, momentálně zaměstnává 4 500 konstruktérů, montérů a zbylých pracovníků. Za uplynulý rok z továrních pásů sjelo více než 150 tisíc vozů. Jednalo se o modely Roomster a Yeti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy