Škoda Superb: 3. generace dostala zelenou

škoda superb | foto: Archiv AutoRoad.cz

Představenstvo koncernu Volkswagen oficiálně schválilo výrobu 3. generace vozu Superb

Informaci přinesl server 5plus2.cz. Ve zprávě se mylně uvádí generace druhá, to se však nezakládá na pravdě. Jedná se o generaci třetí.

Provedení 3. generace je již hotové a připravené k výrobě, schází však montérské haly a s produkcí spojená technologie výroby. Se stavbou svařovny v přepočtu za stovky milionů korun bylo započato. Značná částka je dle slov automobilky zapříčiněna nejmodernějšími a nejpřesnějšími technologiemi, které budou s výrobou dílců vozu spojeny.

Stejně jako předchůdce, bude novinka roku 2014 k mání ve verzi liftback a combi. V blízké době se začne prodávat modernizovaná verze současného provedení. Oficiálně je zahájení plánováno na 29. 6. tohoto roku. Jedná se tak o další přepracovaný vůz mladoboleslavské Škodovky, která již dříve uvedla pravidelné představování a inovace svého aktuální vozového parku.

Vlajková loď s označením B8 přichází po dlouhých 5 letech. První generace (B5/Typ 3U), byl vyráběn mezi roky 2001 až 2008, navázal (B6/Typ 3T) rokem 2008. Úspěch či neúspěch 3. generace nemůžeme komentovat, práce designéra Jozefa Kabáně však uvozuje kvalitní detaily a impozantní výsledný dojem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy