Volkswagen Golf Design Vision GTI - 500 koní do hatchbacku

volkswagen golf | foto: Volkswagen

Dalším vozem, který se ukáže na tuningovém srazu ve Wörthersee, bude tak trochu šílený Volkswagen Golf GTI. Nabídne 500 koní a do výroby se asi jen tak nedostane.

Volkswagen Golf je tradičním cílem všemožných úprav jak ze strany samotné továrny, tak i ze strany nezávislých úpravců. I proto lze ve výrobě nalézt několik stupňů hot-hatchů, počínaje základním GT, přes GTI až po variantu R. Právě v modelu R se dříve objevovaly i šestiválce, ke kterým se nyní automobilka alespoň duchovně vrací. 

Pod kapotu Golfu GTI Volkswagen narval šestiválec 3,0 TSI se dvojitým přeplňováním. Díky tomu dává výkon vpravdě šílených 503 koní. A vše je navíc funkční, díky čemuž mohla automobilka změřit i hodnotu zrychlení z klidu na stovku. Výsledná hodnota je 3,9 sekundy, přičemž maximální rychlost je pěkně baťovských 299 km/h.

Je otázkou, zda je tento koncept předobrazem něčeho sériového. Máme nicméně obavu, že nikoliv. Spekulace jistě budou mluvit o možnostech alespoň omezených sérií, avšak stejně tomu bylo i u konceptu, který značka představila před několika lety. Šlo o speciál, který měl namísto zadních sedaček a kufru nainstalován velký motor W12 s výkonem 650 koní. I ten vznikl pouze v jednom kusu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy