Nissan Friend-Me Concept - čínská mládež kupředu!

Nissan | foto: Nissan

Nissan na autosalon v Šanghaji přivezl koncept atraktivního vozu připomínajícího sedan, který však není klasickým sedanem.

V Číně nyní dorůstá generace, která je svým způsobem specifická. Nezažila drsné poměry komunistické Číny 60. let, ale právě naopak, prakticky celý život žije v období naprosto jedinečného růstu. Také se narodila se během uplatňování politiky jediného dítěte. Většina z této generace je tedy jedináčky. To všechno dohromady vytváří velmi početnou skupinu mladých, kteří mají výrazně blíže k západním poměrům než jejich rodiče, žádají nemalý komfort, moderní techniku a především, mají peníze.

Není divu, že právě na tuto skupinu cílí Nissan svým konceptem Friend-Me. Tento vůz je poháněn dvoulitrovým benzínovým čtyřválcem. Motor je zapracován do hybridního systému, bližší parametry nicméně známy nejsou.

Důležitější je zde vzhled. Čína je zemí sedanů a právě tato karoserie je použita i u tohoto konceptu. Tříprostorové uspořádání je ale zbořeno liniemi natolik ladnými, že vůz působí prakticky jednoprostorově. To vytváří velmi dynamický a atraktivní vzhled. Jsme velmi zvědavi, kolik z něj zůstane i v sériové variantě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy