Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car - zkrátka nejrychleji

bugatti veyron | foto: Bugatti

Bugatti Veyron sice přišel o titul nejrychlejšího vozu na světě, avšak hned po tomto si napravil chuť tím, že na trať poslal svoji otevřenou variantu...

Bugatti v na autosalonu v Šanghaji ukáže vůz, který má název Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse World Record Car. Pod šíleným a nezapamatovatelným jménem se neskrývá nic jiného než nejrychlejší otevřený vůz na světě. Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse je otevřená varianta modelu Super Sports, pod kapotou se tedy nachází posílený motor o výkonu 1200 koní. Jeho síla je schopna vůz normálně rozpohybovat na 375 km/h, kde je však vůz zastaven omezovačem, nikoliv nedostatkem síly.

Bugatti se rozhodlo prověřit sílu tohoto modelu, a proto ho poslalo na trať a to bez střechy, čímž se zhoršily aerodynamické vlastnosti vozu. Čínský jezdec Anthony Liu dokázal z vozu vymáčknout 408,84 km/h, což stačí na titul nejrychlejšího otevřeného vozu planety. 

Na počest tohoto úspěchu se v Šanghaji ukáže limitovaná edice osmi kusů připomínajících tento úspěch. Jejich cena je prakticky rovné dva miliony eur a to bez daní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy