Zetor Major - nový český traktor jde do výroby

Zetor | foto: Zetor

Zetor Major se začíná vyrábět. Jde o malý traktor pro rodinné farmy, který má být nenáročný a levný na provoz.

Trochu netypicky se tentokrát budeme na našich stránkách věnovat traktorům. Zahájení výroby nového tuzemského traktoru ale jistě není každodenní zprávou.

Zetor přežil své nejhorší období a nyní se mu začíná opět dařit. Novinky ve výrobním programu jsou známkou života. Jednou z novinek je i menší model Major, který duchovně navazuje na starší modely vyráběný v letech 1962 až 2006.

Zetor Major míří zejména do menších, rodinných farem, čemuž se přizpůsobuje nižší cenou a menšími rozměry. Výrobce slibuje vysokou spolehlivost, nenáročnost na údržbu a nízké provozní náklady. Pořídit lze od 550 tisíc korun.

Zetor Major bude nabízen s pohonem dvou i jedné nápravy, pod kapotou prozatím trůní jediný motor, 4,2litrový čtyřválec o výkonu 77 koní. Převodovka má 12 stupňů vpřed i vzad. Dostatečný komfort pro řidiče je mimo ergonomického pracoviště zajištěn možností instalace klimatizace a autorádia.

Zetor chce vyrábět kolem 900 těchto traktorů, přičemž na 350 již má nyní objednávky. Mimo tohoto malého traktoru plánuje Zetor také doplnění modelové řady shora - modelem Maxterra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy