Porsche Cayenne GTS - nejsilnější atmosféra

Porsche Cayenne | foto: Porsche

Porsche představilo nejsilnější atmosferické SUV Cayenne. Již tradičně se jmenuje Cayenne GTS a nabízí pěkných 420 koní.

Porsche Cayenne se mimo dieselové a hybridní verze prodávalo dosud ve třech variantách - základní třísetkoňová, S o výkonu 400 koní a vrcholná Turbo, která má pod kapotou rovných 500 koní.

 Zatímco mezeru mezi základní verzí a modelem S alespoň výkonově vyplňuje hybridní, 380koňová verze, mezi verzemi S a Turbo zeje díra. Tu nyní Porsche vyplňuje nejsportovnější atmosférickou verzí, modelem GTS.

Porsche Cayenne GTS má pod kapotou osmiválec o objemu 4,8 litru, tedy stejný základ jako verze S. S navýšeným výkonem dokáže těžký vůz rozpohybovat z klidu na stovku za 5,7 sekundy a dosáhne maximální rychlosti 261 km/h. Výkonům napomáhá také osmistupňová automatická převodovka.

Upraven byl podvozek, který je nyní sportovnější. Na to, že s terénem se už nepočítá ani náznakem, poukazuje snížení světlé výšky o dva a půl centimetru. Standardem je aktivní řízení odpružení, které Porsche nazývá PASM.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy