SsangYong XIV-2 - podruhé otevřeně

XIV-2 | foto: SsangYong

SsangYong představil v Ženevě novou verzi svého konceptu XIV-2, který volně navazuje na starší XIV a posouvá jej blíže k výrobě.

Je to tak trochu podivné představení konceptu. Jde o jediný prototyp, ale společnost SsangYong využila tuto příležitost k tomu, aby ukázala mnoho z charakteristik sériového modelu.

Díky tomu tak víme, že pod kapotou budou moci být dva motory, oba mají objem 1,6 litru, přičemž benzínová varianta nabídne 125 koní a dieselová 130 koní. U obou se počítá s nabídkou automatické převodovky a díky využití úsporných technologií má jít o poměrně málo žíznivé motory.

Počítá se s délkou kolem 417 centimetrů a hmotností asi 1,2 tuny. Koncept prozatím používá značné množství multimediálních doplňků, z nichž některé by se měly objevit i ve výrobě, neboť vůz míří na zákazníky do třiceti let, pro které jsou multimediální hračky důležitou součástí.

Koncept předvádí trochu neotřelou karoserii kupé se třemi dveřmi, nad hlavami cestujících může být otevřená střecha. Středový díl střechy je totiž plátěný a elektricky stahovatelný. Nejprve však jistě přijde klasický, pětidveřový vůz. Datum představení finálního vozu však ještě neznáme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy