EDAG Light Car - hranatá světluška

Light Car | foto: Archiv AutoRoad.cz

Dva roky po uvedení první studie s názvem Light Car, se skupina německých inženýrů vrací s novým konceptem na ženevský autosalón. EDAG představí svůj třetí pokus na téma městský elektromobil. Nejnovější koncept je svým pojetím podobný svým předchůdcům, přesto přináší několik novinek.

Elektromobil byl vyvinut primárně pro využití v autopůjčovnách. Malý vůz by měl být schopný pojmout až šest pasažérů, ve dvou řadách po třech lidech (pasažéři v druhé řadě sedí proti směru jízdy).

Jörg Ohlsen, generální ředitel EDAGu, prohlásil: “Půjčovny automobilů vidíme jako ideální příležitost, pro rychlejší uvedení elektromobilů na trh. Současné elektromobily se nejlépe hodí pro městský provoz, kde není omezený dojezd natolik limitující a naopak je velice vítána schopnost jezdit bez emisí a hluku.“

Design vozu byl navržen s ohledem na co nejvyšší praktičnost a využitelnost vnitřního prostoru. Hlavní novinkou konceptu jsou přední a zadní nárazníky. Ty jsou z větší části tvořeny gelovým polštářem, který je schopen snížit poškození vozu při nehodách a hlavně podstatně snížit riziko zranění při kontaktu s chodcem. Gelové díly vozu jsou podsvíceny množstvím diod a umožňují měnit jejich barvu.

Svítící nárazníky bezesporu dodávají konceptu na zajímavosti, jejich smysluplnost pro běžný provoz však příliš jasná není.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy