Opel Mokka - SUV na bázi Corsy

Mokka | foto: Archiv AutoRoad.cz

Automobilka z Rüsselheimu se v Ženevě prezentuje mimojiné novým SUV na bázi typu Corsa. Jmenuje se Mokka a jde o dvojče americké verze Buicku Encore.

Model Mokka vychází ze zmíněného malého Buicku Encore, ten byl v lednu představen na autosalonu v Detroitu. Opel se tímto typem snaží využít momentální velké poptávky po městských SUV, průlom s větším modelem Antara se automobilce prozatím přiliš nezdařil.

Malé SUV od Opelu by se tak nělo stát konkurentem připravovaného nástupce Fordu Fusion pod názvem EcoSport. Designově Mokka zapadá do současného designového stylu značky. Techniku čerpá z Corsy, příď připomíná spíše Merivu. Karoserie na délku měří 4280 mm a je značně "oplastována". Zaujmou i střešní lyžiny citlivě zakomponované do bočního profilu vozu. Zdá se tedy, že typu Mokka nebude lehčí terén činit nějaké obtíže.

Nabídka pohonných jednotek čítá 3 možnosti. Benzinové 1,6 (115 koní) a 1,4 Turbo (140 koní) a naftový 1,7 CDTI (130 koní). Základní šestnáctistovka bude k mání s pětistupňovou manuální převodovkou, zbývající dvě motorizace budou nabízeny s šestistupňovým manuálem či automatem. Na výběr bude i ze dvou variant pohonu, předních nebo všech kol.

Interiér vychází z velkoprostorové Merivy, odlišně od Merivy jsou tvarovány výdechy ventilace. Ve výčtu výbav se nachází Start/Stop (v sériové výbavě), adaptivními světlomety AFL+, systém varování opuštění jízdního pruhu, couvací kamera nebo systém HDC pro bezpečné sjíždění strmých svahů.

Na první kompaktní SUV od Opelu si budou muset zájemci počkat na konec roku 2012. Cena by měla začínat kolem 450 tisíc Kč.

 

 

Tip: Podívejte se také na náš Velký přehled ženevských novinek!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy