Peugeot HX1 - Citroen DS5 dostane bráchu

HX1 | foto: Peugeot

Peugeot si na autosalonu ve Frankfurtu připravuje novinku ve tvaru luxusního MPV. Můžeme na něm najít například odkaz na Mercedes Benz R.

Peugeot se fakticky stáhl z luxusní třídy tím, že svoji třídu 607 nechal sloučit s nižší 407 a nyní prodává jen model 508. Zdá se však, že po ni stále tak trochu pošilhává. Nový koncept je tomu důkazem.

S délkou, která bez čtyř centimetrů dosahuje pětimetrové hranice, interiérem se šesti luxusními sezeními, dveřmi otevíranými naproti sobě a v neposlední řadě také poměrně silnou motorizací je tento koncept pravým směřováním do třídy luxusních MPV.

Když jsme u motoru, ten kombinuje známý a oblíbený diesel 2,2 HDi o výkonu 204 koní s elektromotorem, jehož výkon je 95 koní, suma výkonu je tedy 300 koní. Spotřeba je i díky nabíjení baterií ze sítě pouhých 3,2 litru na 100 ujetých kilometrů.

Za pozornost stojí zejména řešeno sedadel. Na snímcích je patrná jen čtyřmístná konfigurace s mimořádným prostorem. Ve skutečnosti jsou ve voze ukryta další dvě sedadla, nikoliv v podlaze kufru, jak je obvyklé, ale jsou nalepena na přední sedačky. Odsunu se doprostřed interiéru a vytvoří ve skutečnosti dvou řadu, nikoliv třetí, jak jsme zvyklí. Třetí řada je pevná.

Peugeot a Citroěn jsou propojené značky a vzhledem k tomu, že druhá francouzská značka představila své luxusní MPV DS5, je možné, že se časem dočkáme ještě honosnější verze od Peugeotu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy