Dočkáme se menšího brášky Panamery?

Panamera S Hybrid | foto: Porsche

Porsche podle spekulací chystá nový model zařazený pod Panameru.

S Panamerou Porsche rozhodně nešláplo vedle. Stejně jako model Cayenne ho zezačátku provázely řeči o tom, jak tím Porsche skončilo coby výrobce sportovních aut. Jaký to bude propadák a krach že je nevyhnutelný. Opak je ale pravdou, oba modely si vedou více než dobře. Někteří se dokonce odváží tvrdit, že nebýt těchto dvou aut, Porsche už by mezi námi nebylo.

Oba také pravděpodobně čeká menší varianta. Zmenšenou verzi Cayennu, koncept Cajun, momentálně nechme stranou a podívejme se co chystají v Zuffenhausenu pro zájemce o menší Panameru.

Oficiální jméno zatím neznáme, ale přímo se nabízí Pajun, tedy zkratka Panamera junior. Jde ale o divoké spekulace. Informace ale naznačují že půjde opět o čtyřdveřový model, tentokrát zamířený proti zaběhnuté konkurenci ve vyšší střední třídě, tedy vozům jako jsou BMW řady 5 a Mercedes-Benz E. O pohon se pravděpodobně postarají motory z Panamery, očekávejme tedy benzínové, dieselové a hybridní pohonné jednotky.

I když není zatím nic oficiální, Autobild informoval že produkce Pajunu by mohla začít v roce 2016 a základní cena by začínala na úrovni 66 000 €.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy