Peugeot Hoggar - lvíček jako velký nosič

Hoggar | foto: Peugeot

V Jižní Americe jsou pick-upy velmi populární a tak by byla pro Peugeot škoda, kdyby si tento perspektivní segment nechal ujít.

Peugeot Hoggar je malý pick-up vycházející z modelu 207 SW, designově připomíná spíše oplastovanou verzi Outdoor. Bude útočit například na modely Dacii Logan pick-up nebo třeba Fiat Strada.

Vůz určený pro latinskoamerický trh má oproti kombíku řádně zesílenou konstrukci tak, aby dokázal na své korbě převézt až 750 kilo. Objem korby je dostačujících 1150 l.

Designeři převzali přední část bez větších úprav, nová je ale část zadní. Zde se uvelebily světlomety, které pocházejí z nepříliš úspěšného městského modelu 1007.

Připomíná vám jméno Hoggar něco? Pokud ano, můžete si gratulovat k výborné paměti, je tomu už sedm let co Peugeot představil koncept Hoggar. Šlo ale koncepčně o úplně jiný vůz, tehdy šlo o plážovou buginu.

Podobně jako je v Evropě nutností mít v nabídce diesel, v Latinskou Ameriku je nutností mít pod kapotou motor spalující líh. Nejinak je tomu u Peugeotu, který má pod kapotou lihožrouty o objemu 1,4 a 1,6 litru.

 A objeví se u nás? Byť jsem na toto téma nenašel nikde ani zmínku, moc bych na to nesázel...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy