Nové Audi A8: video + velká fotogalerie

A8 | foto: Audi

V pondělí představili za velkou louží zástupci Audi jejich novou vlajkovou loď pod tradičním označením A8. To přináší kromě decentních designových změn i celou řadu pro Audi novátorských technologií.

Zatímco vnější křivky zůstaly v očekávaných mezích, útroby „á osmičky“ doznaly mnohých vylepšení. Že v Ingoldstadtu interiéry umí, o tom pochybuje jen málokdo a v jejich novém dítku je povýšili na další level. Za zmínku stojí třeba zajímavě řešený volič automatické převodovky či systém osvětlení, který dokáže měnit intenzitu a dokonce i barvu světla.

Z technických novinek a prvků výbavy jmenujme možnost výhradně diodových světlometů, audio systém Bang & Olufsen, termokameru snímající prostor před vozidlem a upozorňující na případnou srážku s chodcem, systém indikující vyjetí z jízdního pruhu vibracemi do volantu nebo ostříží oko hlídající slepý úhel zpětných zrcátek. Na středovém panelu pak najdeme i touchpad, kterým lze jednodušeji ovládat palubní systém MMI.

Prodej nového Audi A8 odstartuje na jaře příštího roku s dvojicí osmiválců 4.2 FSI s 273 kW (372 k) a 4.2 TDI s 258 kW (350 k). Ty bude později následovat ještě šestiválec 3.0 TDI 184 kW (250 k), který se spotřebou rovných 6 litrů na 100 km v kombinaci s devadesátilitrovou nádrží slibuje teoretický dojezd 1500 km.

A nyní už slibované fotografie a bezmála devítiminutové video:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy