Lamborghini Murciélago LP650-4 Roadster

Murciélago LP650-4 Roadster | foto: Lamborghini

Lamborghini Murciélago je nezmar. V jeho požehnaném věku již většina vozů odchází na zasloužení odpočinek, ale tento slavný supersport se zuby nehty drží. I díky mnoha speciálním edicím, jakou je třeba tato.

Na autosalonu v Ženevě jsme viděli velmi speciální Lambo LP 670-4 SuperVeloce. Jde o uzavřenou verzi a ta otevřená by neměla zůstat pozadu. Vývojáři ovšem nabyli dojmu, že takto ultimativní verze není pro roadster vhodná.

Zvolili proto o něco umírněnější variantu ladění.  Murcielago LP650-4 má o 10 koní vyšší výkon než klasická LP640. Použit je motor o stejném objemu, tedy dvanáctiválec 6,5 litru.

Při takových parametrech není divu, že s náhonem na všechna kola zrychlí na stovku za 3,4 sekundy a sáhne si na 330 km/h.

Od ostatních roadsterů ho poznáte jednoduše, díky kontrastnímu šedému a oranžovému laku. V oranžové jsou vyvedeny i některé další identifikátory tohoto jedinečného vozu, emblémy, brzdy...

Interiér je s exteriérem barevně sladěn, najdeme tu tedy opět tmavou a oranžovou barvu. Palubní deska zajímavě využívá na řidičově straně alcantru, oproti rosdáhlejšímu použití kůže u spolujezdce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy