MetroKing - zajímavé americké taxi

MetroKing | foto: MetroKing

Velmi zajímavý projekt nedávno představila americká společnosti MetroKing. Rozhodla se přebudovat jeden rozložitý pick-up na zajímavé a nadmíru prakticky upravené taxi. Jak taxislužba blízké budoucnosti vypadá?

MetroKing usoudil, že ideálním základem pro taxi bude pick-up Chevrolet Colorado. Proč pick-up? Jednoduše z toho důvodu, že je na něj možné poměrně snadno přidat nástavbu a právě nástavba je tím hlavním na celé přestavbě.

Ačkoliv auto nevypadá nijak úchvatně, je maximálně praktické. Původní část ve které sedí řidič se změnila jen málo. Bylo vyjmuto sedadlo spolujezdce a nahrazeno plochou, na kterou je možné odložit kufry. Samozřejmě včetně fixačních navijáků.

Zadní, přistavěná část je evidentně inspirována klasickými anglickými caby, černými taxíky, které již desetiletí obsazují hlavní ulice Londýna a dalších anglických měst.

Kromě tří pevných sedadel vzadu umístěných po směru jízdy zde najdeme další dvě sedadla sklopná, místo kterých je možné mít naskládaná zavazadla nebo invalidní vozík. Pro ten je chevrolet připraven včetně nájezdové rampy a kotevních bodů.

K dispozici bude se dvěma motory, 2,9litrovým čtyřválcem a 3,7litovým pětiválcem. Oba jsou spojeny se čtyřstupňovým automatem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy