Škoda Octavia RS+

Škoda Octavia RS se již několik let prodává velmi úspěšně. Design by ale snesl lehké omlazení. Na letošní výstavě v Essenu byl tedy představen koncept, jak by asi omlazené 'ereso' mělo vypadat.

Nová Octavia RS tak zatím pravděpodobně nebude založena na aktuální faceliftované Octavii. Základem jí zůstane předešlá verze, přibyde jen několik úprav.

Ty se pravděbodobně bohužel nebudou týkat techniky. Oba motory tedy zůstanou nachlup stejné, jak turbobenzínový dvoulitr o výkonu 200 koní, tak i dieselový dvoulitr o 170 koních. To samé se týká i brzd a podvozku, prostě vše zůstane při starém.

Na vzhledu se ale naopak zapracovalo. Hned na první pohled si lze například všimnout nových černých litých kol. Také barvy interiéru se ponesou v tmavých barvách, stejně jako černě lakovaný difuzor. Interiér konkrétně u konceptu kombinuje černou a červenou.

Prvky na přístrojové desce a jinde v interiéru mají nést náznaky karbonového vzhledu.

Nová verze Octavie RS má přijít na trh v polovině roku 2009, v březnu téhož roku pak bude představena oficiální verze tohoto vozu. na ženevském autosalonu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy