Video: Aston Martin One-77

One-77 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nový Aston Martin One-77 představený na autosalonu v Paříži je bezesporu zajímavým vozem. Má jít o top model značky a prozatím tomu všechny zveřejněné údaje nasvědčují. Nepůjde rozhodně o žádné ořezávátko.

Všechny modely od Aston-Martinu jsou bezesporu vysoce charakterní záležitostí. Všechny ty DB7, DB9 nebo DB-S mají neobyčejnou auru exkluzivity, něco ale britům až do dnešních dnů chybělo. Nějaká pořádná pecka, auto co bude moci konkurovat těm nejlepším a nejdražším modelům od konkurence. Právě tím autem má být nové One-77.

Technické údaje tyto požadavky splňují na výbornou. Tento klenot bude pohánět sedmilitrový dvanáctiválec o výkonu 700 koní, odsud ty dvě sedmičky z názvu. Šasi vyrobené z karbonu a hliníkové díly karoserie se zase postarají o co nejnižší váhu. Cena 1 050 000 liber bez daně (něco málo přes 32 000 000 korun při současném kurzu), se zase postarají o pořádný průvan ve vaší peněžence.

Pro většinu z nás tedy půjde o vůz z kategorie snů. Podívejte se tedy alespoň na oficiální teaser, kde vám výkonný ředitel Astonu Bez Ulrich a šéf-designer Marek Reichman povykládají něco o tomto klenotu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy