Renault Kangoo Be Bop a koncept ZE

ZE | foto: Renault

2x VIDEO: Renault na autosalonu v Paříži představil i již dříve avizovanou verzi svého polonákladního vozu Kangoo. Je kratší, stylovější a jmenuje se Be Bop. To vše korunoval i elektrickým konceptem ZE.

Když jsem téměř přesně před rokem představoval nové Renault Kangoo, nemohl jsem se nezmínit i o studii Compact, která se loni v září představila s ním. Napsal jsem tehdy "Prorokuji, že compact nevidíme ve svém životě naposledy. Do roka a do dne..." a vidíte, už je tu.

Be Bop je stylovým derivátem většího Kangooa a od něj se odvíjí většina vlastností. Karoserie se změnila na jen třídveřovou, jeden pár dveří tedy odpadl. Při zkrácení na 387 cm není divu.

Be Bop je čtyřmístný, po B-sloupek je to standardní Kangoo včetně předních sedadel. Be Bop ovšem má pouze dvě zadní sedadla a o kus menší kufr.

Právě zadní část je opravdovou hříčkou designéra. Je složena z několika částí. Střešní díl se může vysunout a vytvořit tak cestujícím vzadu otevřené nebe nad hlavou. K tomu přispěje i zadní sklo, které se sesune do dveří.

Na podporu tohoho nového stylového modelu automobilka vytvořila i elektrickou verzi v karoserii Be Bopa. Jméno tohoto konceptu je ZE a není úplně náhodné, zkracuje totiž Zero emission, tedy nulové emise.

Pod kapotou najdeme elektromotor o výkonu 70 kW, tedy asi 94 koní a točivém momentu 226 Nm. Energii najdeme uloženou v Li-Ion bateriích

Renault se rozhodl, že do tří let bude masově vyrábět vozidla čistě na elektřinu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy