Facelift Škoda Octavia - snímky unikly

Octavia | foto: Škoda Auto

Automobilce unikla první série fotografií faceliftované Škody Octavia, která se představí na autosalonu v Paříži. Podívejte se na ně právě teď. Článek doplníme o nejaktuálnější informace o nových parametrech

V Mladé Boleslavi předvedli nezvykle radikální facelift. Oproti běžné úpravě několika málo linek se tentokrát zákazníci dočkají vcelku výrazné obměny.

Ostrá a důstojná tvář Octavie je nahrazena o něco hravějším výrazem, který je mezistupňem mezi usměvavou Fabií a aristokratickým Superbem. Na bocích karoserie již světlomet nekončí šípem, ale oblinou. Ve světlu je vepsán nápis Octavia podobně jako to má i větší Superb. I mlhovky majíí původ v Superbu.

Ani záď nezůstane stejná. Ačkoliv zadní lampy vypadají hodně odlišeně, ve skutečnosti jen zmizí odrazky z jejich středů a přesunou se dolů do nárazníku.

Výraz interiéru mění nový volant, který má původ v Superbu. Nová jsou rádia i ovládání klimatizace, za vším hledejme Superb.

Mezi motory se objeví přeplňovaná 1,4 TSI o výkonu 122 koní, ke které bude možno objednat 7st. převodovku DSG. Tu bude možné nově získat i k většímu 1,8 TSI o 160 koních. Vrcholný deisel 2,0 TDI o výkonu 170 koní bude využívat vstřikování common-rail.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy