Chevrolet Volt oficiálně představen

Volt | foto: Chevrolet

Chevrolet konečně oficiálně představil svůj přelomový model se jménem Volt, snad nejočekávanější vůz ve Spojených státech. Na první sérii fotografií se ukazuje s lidmi, kteří se nejvíce podíleli na jeho vývoji.

O Voltu už bylo popsáno tolik stohů papíru (v řeči internetových magazínů tolik megabajtů), že vlastně už ani nevím co k těmto fotografiím psát. Volt dokázal v USA udělat podobnou mánii, jako třeba Apple iPhone a přesně to je důvod neskutečné kadence nových informací a fotek.

Volt bude jedním z prvních plug-in hybridů a chce konkurovat úspěšnému Priusu. General Motors, který dosud těžil především z produkce SUV, má vytáhnout z bryndy, kterou mu zavinila krize prodejů těchto mastodontů.

Volt se objeví i v Evropě, zde ovšem bude mít nálepku Opel a je vysoce pravděpodobné, že i karoserie bude jiná.

Naživo bude možné Volt vidět pravděpodobně již tento nebo příští týden, kdy se jistě dozvíme i další zajímavé informace. A tím to neskončí, protože Volt je plánován jako vůz modelového roku 2011, do výroby tedy má nastoupit až v roce 2010. Do té doby na nás bude PR Chevroletu jistě chrlit další a další fotky, zprávy a informace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy