Mercedes SL Black Series - matně černý král

SL 65 AMG Black Series | foto: Mercedes-Benz

VIDEO: Jeden z vrcholů sportovnosti u Mercedesu, kupé SL 65 AMG Black series, bylo právě představeno. Rychlostí hravě rozdrtí všechna dosavadní SL a míří spíše o úroveň výš k opravdovým a nefalšovaným supersportům.

Black series, tato dvě slova označují nejvýkonnější dostupný model SL, ačkoliv základu se podobá spíše designem a částí vnitřností. Změny hledejme už jen v tom, že oproti ostatním SL je černá série nikoliv kupé kabrioletem, ale čistokrevným kupé s pevně namontovanou karbonovou střechou s dodatečnými výztuhami.

Tohle je jeden ze způsobů jak srazit hmotnost jinak trochu obéznímu stroji. Rozsáhlé použití karbonu snížilo hmotnost na 1870 kilo, tedy o čtvrttunu méně než sériové SL.

Je to jeden z výrazných prvků, které sumárně umožňují tomuto autu zrychlit na stovku za 3,9 sekundy. Dalším z nich je posílení přeplňovaného dvanáctiválcového motoru o objemu 6 litrů. Z původních 612 koní vyskočil výkon hned na 670 a to za použití větších turbodmychadel, více průchozího sání a výfuku.

Změny jsou samozřejmě i v designu, nové nárazníky přidají na aerodynamice stejně jako křídlo, které se automaticky vysune při 120 km/h, tedy 200 km/h před dosažením maximální rychlosti...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy