VW představilo novou Boru a Lavidu pro Čínu

Bora | foto: Volkswagen

Světovou premiéru na Auto China 2008 v Pekingu si odbudou modely Bora a Lavida z koncernu Volkswagen, který oba vozy navrhl dle přání čínské automobilové společnosti.

Technické parametry střední třídy, do které se tyto vozy řadí jsou poměrně zajímavé ale nutno dodat pro oba modely téměř stejné.

Šestistupňová převodovka, přední náhon kol, standardní bezpečnostní prvky a samozřejmě klimatizace. Přesto rodinným vozem je spíše Bora a řadí se k vyšší vrstvě automobilů v Číně. Bora disponuje délkou 4 540 mm, šířkou 1 775 mm a zavazadlový prostor je 450 litrů, což jsou podobné parametry jako evropské Bory. Čtyřválcové motory se budou dodávat do Bory dva a oba budou benzínové splňující Euro-4 normu se šesti převodovými stupni.

Lavida je orientována více na specifický životní styl v Číně a zajímavostí je, že vývoj tohoto vozu byl v Číně - Shanghai Volkswagen. Tedy spolupráce německých a čínských designérů.

Délka vozu je 4 608 mm a šířka 1 465 mm. Objem kufru je 472 litrů. Motory budou stejné jako v Boře. Oba vozy budou mít audio vybavení v podobě CD přehrávače a přípravy pro DVD navigaci a mobilní telefon. Samozřejmostí je možnost připojení MP3 přehrávače přes USB. Celkové verze výbavy budou ve třech stupních, tak jak jsme zvyklí: Trendline, Comfortline a Highline. Cena není zatím stanovena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy