VIDEO: Ford Fiesta nové generace - vichřice..

Fiesta | foto: Ford

AKTUALIZOVÁNO O VIDEO: Ford se rozhodl silně zamíchat kartami ve tříd malých hatchbacků. Jinak si neumím vysvětlit design nové generace Fordu Fiesta. Dravé, moderní a ostře střižené linky jako by z oka vypadly studii Verve.

Málem neskutečné se stalo skutečností. Jeden z nejodvážnějších konceptů poslední doby se dočkal výroby. A to v téměř nezměněné podobě.

Ostré linie konceptu zůstaly zachovány, stejně jako odvážně protažené světlomety až k hranici čelního skla. Sportovní linka se nese celým pontonem karoserie a ústí až u zadních světlometů, které jsou poměrně vysoko posazeny. Musím za sebe říct, že ze sladění celku jsem velmi příjemně překvapen a alespoň na fotkách se mi moc líbí.

Tím asi nejzajímavějším je interiér. Uspořádání přístrojové desky je nevšední, ale vypadá přehledně a prakticky. Počkejme si ale až co ukáže test.

Základním benzínem bude 1,25 Duratec o výkonu 60 koní a 80 koní, podpoří je devadesátikoňová 1,4 a zatím nejvýkonnější bude 1,6 o výkonu 115 koní. Diesely budou zatím dva o objemech 1,4 a 1,6 a výkonech 68 a 90 koníků.

Vzhledem k tomu, že Fiesta a Mazda 2 budou mít mnoho dílů společných, je zde příslib nižší hmotnosti. Pak by nevadily ani lehce podprůměrně výkonné agregáty.

Ve výbavě najdeme vše co bychom si mohli přát včetně navigace, bluetooth, sedmi airbagů...

Do showroomů dorazí Fiesta pravděpodobně na podzim, později s ní Ford hodlá expandovat do celého světa.

V plánu je i ostrá verze ST. Její výkon, vzhledem k existenci Clia RS, očekáváme kolem dvou set koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy