Hyundai Genesis - oficiální informace a fotky

Genesis | foto: Hyundai

VIDEO: Hyundai oficiálně představuje to nejlepší, čím se bude značka prezentovat. Model Genesis má posunout vnímání značky o velký kus dál, směrem k luxusu, prestiži a kvalitě. Podle prvních informací to vypadá tak, že na to má.

Hyundai svůj Genesis představil trochu v několika krocích, tentokráte však ukázal i to nejdůležitější – interiér. A přidal k němu řádnou sadu informací.

Motorová nabídka začíná na 3,3 šestiválci o výkonu příjemných 272 koní. Je to ten samý, který je prodáván i v Sonatě, pouze upravený.

Střední volbou je V6 3,6 o 294 koních. Zájemci o nejvyšší luxus potom sáhnou pro osmiválec Tau s výkonem 372 koní při objemu 4,6 litru. Ten by měl na stovku zrychlit pod šest sekund. Všechny motorizace při přenosu síly spoléhají na šestistupňové automaty.

Vzhledem k náhonu na zadní nápravu a téměř rovnocennému rozložení hmotnosti mezi nápravy by se majestátní limuzína měla chovat i relativně sportovně. Napomůže tomu i sofistikovaná náprava s multilinkem na všech kolech.

Avšak nejen mechanikou je člověk živ. Když už jsme u života, Genesis ho chrání hned osmi airbagy a při nárazu zezadu jim pomáhá i aktivní opěrka hlavy.

Dalšími prvky jsou vyhřívané i chlazené sedačky, adaptivní světlomety či satelitní navigaci s 30 GB harddiskem. K němu se pojí i špičková aparatura se sedmnácti reproduktory od firmy Lexicon. Zvuk je ve formátu 7.1, což zajišťuje opravdu kvalitní poslech.

Zajímavá je cena. Ta se na trhu v USA bude pohybovat již od 30 tisíc dolarů. To znamená pouhých 550 tisíc korun. Konkurence je mnohem dražší, nezřídka až dvojnásobně. Otázkou zůstává co bude v základní výbavě a za co si nechá Hyundai (možná i velmi draze) připlatit. Nižší cena v takovémto řádu se zákonitě musí v něčem odrazit.

 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy