Návrat ke kořenům, nové SUV Honda Pilot

Pilot | foto: Honda Motor

Zatímco současný trend posunuje vozy SUV, původně určené k práci a do špatného terénu, mezi drahé a luxusní vozy zrcadlící image, peníze a vliv, Honda prohlašuje, že v případě nové generace svého modelu Pilot půjde trochu jinou cestou.

Jak by mohl nový Pilot vypadat chce Honda předvést prostřednictvím konceptu na blížícím se autosalonu v americkém Detroitu. V žádném případě však nepůjde jen o větší facelift první generace, která byla představena v roce 2002, ale o kompletně nový vůz.

Zatím je k dispozici pouze jediná skica, ale konstruktéři slibují, že design druhé generace bude více agresivní, přitom bude zdůrazňovat původní styl a určení kategorie SUV. Důraz bude také kladen na pohodlnost, funkčnost a využitelnost interiéru pro osm cestujících i technologie zaměřené na zvýšení bezpečnosti a úsporu paliva.

Aktuální modely Pilot jsou osazovány šestiválci s objemem 3500 ccm s proměnným časováním a zdvihem ventilů VTEC. Hnací síle je přenášena na všechna čtyři kola nebo kola jen jedné nápravy přes automatickou pětistupňovou převodovku. Jaké plánují Japonci změny v této oblasti však lednový autosalon zřejmě ještě neprozradí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy