Venturi Fetish a Eclectic se budou vyrábět

Fetish | foto: Venturi.fr-M.Zumbrunn

Dva modely malé automobilky Venturi, původem z Monaka, nakonec půjdou do výroby. A elektrizují!

Venturi se rozhodlo sériově vyrábět své dva modely, které vozilo poslední dobou po autosalonech. Jde o dvousedadlový roadster a městské vozítko.

Roadster se jmenuje Fetish a jde o tunu vážící sporťáček, který je vybaven elektromotorem o výkonu 240 koní a točivém momentu 220 Nm. Není překvapením, že motor s malým autem pěkně zacvičí, zrychlení na stokilometrovou metu zvládne Fetish za 5 sekund. Nejvyšší ryhlost se pohybuje na hodnotě 160 km/h. Maximální dojezd 150-250 km dle razantnosti jízdy potom bude jistě stačit na většinu cest. Venturi plánuje produkci asi padesátky roadsterů.

Venturi Fetish již vyzkoušeli redaktoři Fifth Gear, tady je video z jejich testu.

Druhým modelem je Eclectic, auto, které se může designem směle měřit s lunárními vozidly. Za podivný design se odvděčí naprostou účelností, rovná střecha je totiž pokryta solárními panely, který napájejí elektromotor. Další elektřina přichází i z malé větrné turbínky. Motor o výkonu jen 22 koní nemá s 350 kg těžkým vozem až tolik práce, čtyřčlenná posádka ale může zvětšit hmotnost na více než dvojnásobek. Eclectic je užitečným vozítkem do městských aglomerací.

Video z autosalonu v Paříži s Eclecticem zhlédněte zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy