Renault Sandero - Logan trochu jinak

Sandero | foto: Renault

Nám všem dobře známá Dacia Logan se dočkala dalšího pokračování. Po různých derivátech s jinou značkou na kapotě se poprvé objevuje i úplně nové vzezření. Je to pouze místní specialita, nebo jde o něco víc?

Renault Sandero je prvním modelem Renaultu, který je určen především pro mimoevropské trhy. Jako základ dobře posloužila platforma B0, na které stojí především Dacia Logan. Z té Sandero velmi silně vychází.

Vidět je to především na přístrojové desce, která se té loganovské poměrně silně podobá. Na druhou stranu, mysleme pragmaticky.

Sandero o dva centimetry přečnívá hodnotu čtyř metrů, kufr je dimenzován na 320 litrů zavazadel.

Motorová nabídka se bude skládat z 1,0 flexifuel, tedy ethanol spalujícího motoru, 1,6 8v flexifuel, 1,6 16v flexifuel, který jako jediný je v nabídce i jako čistě benzínový, a vše doplňuje diesel 1,5 dCi.

Sandero je uváděno nejprve na trzích Jižní Ameriky, v Argentině a Brazílii, časem by z něj však chtěl Renault udělat celosvětového tahouna a rozšířit tak řady o další „logan“. Současný Logan měří na délku 425cm, tedy asi o čtvrt metru více. V nabídce je zatím jen verze sedan a kombi, je však jistotou, že dojde i hatchback. Kam se postaví Sandero? Bude to v hierarchii modelů výše postavený vůz, nebo nahradí hatchback, jehož prototypy již byly zachyceny?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy