Subaru Justy, litrový prcek za 300 tisíc

Justy | foto: Subaru ČR

Subaru představuje na 62. frankfurtském autosalonu svoji horkou novinku pro nejnižší segment evropského trhu. Model Justy bude na českém trhu nabízen už v říjnu letošního roku a jeho cena by měla být někde kolem 300 000 Kč.

Výrobce označuje novou Justy jako entry-model a slibuje výjimečnou manévrovatelnost, velký vnitřní prostor a díky efektivnímu litrovému benzínovému motoru malou spotřebu s nízkou úrovní emisních hodnot.

A to je přesně to, co Subaru pro své zákazníky údajně hledalo, jedinečnou kombinaci výkonnosti, ekonomiky provozu a vztahu k životnímu prostředí. Zdůraznění ochrany životního prostředí bylo totiž základním požadavkem při zadání modelu výrobci, kterým je Fuji Heavy Industries. Nová Justy bude subdodávána společností Daihatsu Motor Co., Ltd.

Celkové rozměry vozu jsou: délka 3,610 m, šířka 1,665 m a výška 1,550 m. Motor obsahu 1000 ccm je benzínový řadový tříválec DOHC se 12 ventily. Maximální výkon je dosažen při 6000 ot/min a činí 51 kW. Maximální točivý moment je udán hodnotou 94 Nm při 3600 ot/min. Spotřeba odpovídá objemu hnacího agregátu: 6,1 / 4,4 / 5,0 l/100 km. Emise CO2 klesly pod důležitou hranici 120 g/km.

Vůz je obut do třinácti nebo čtrnácti palcových kol, hnaná je přední náprava, však pouze manuální. Vůz je vybaven airbagy, elektronickými systémy ABS a EBD, ovládání zrcátek a oken elektrickým pohonem, k dispozici je klimatizace a výškově nastavitelné sedadlo řidiče. Základní výbava bude ale upřesněna až s příchodem vozu do prodejen.

Těžko říci jak si Justy povede, konkurence je ostrá a záležet bude především na základní výbavě a stanovené výši její ceny...

Zdroj: Tisková zpráva Subaru ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy